ryglowanie drzwi od środka-mały problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buldoggg
    Classic
    • 2017
    • 0

vw-autocentrum, jak się po 8 latach eksploatacji auta musi na naprawę wyłożyć 8-10kpln (i to nie ja jeden takie przygody miałem), to człowiekowi klapki z oczu, razem ze szczęką na ziemię opadają i już później wie, że lepsze jutro, było wczoraj.

Sądzę, że w O3 okres bezproblemowego użytkowania auta zbliży się do tych 4-6 lat i coś zacznie znowu pokazywać swoje rogate odnóża.
  • buldoggg
    Rider
    • 2014
    • 347
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

na samym początku napiszę że nie ma problemu z otwieraniem drzwi(zamykają się wszystkie i otwierają się) ale gdy wejdę do auta i nacisnę przycisk na panelu sterowania ryglowanie drzwi to dzieje się tak że wszystkie drzwi zostają zamknięte a po sekundzie jedne się otwierają.

łopatologicznie,naciskam ryglowanie drzwi na panelu,cycki się chowają a po chwili jeden cycek się otwiera.

dodam że mam coś takiego że po rozbujaniu szkodnika do 20 km automatycznie się ryglują drzwi ale jedno skrzydło się otwiera.

ktoś miał taką przypadłość ? o co może chodzić ? (zamykanie i otwieranie z pilota działa prawidłowo)

[ Dodano: Wto 21 Sty, 14 21:07 ]
    Podbijam...

Miał ktoś taki problem ?

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mam to samo w toledo. Pomysłów brak
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• buldoggg
        Rider
        • 2014
        • 347
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

ostatnio słyszałem od mojego kuzyna który również ma octavie 1 że u niego również to jest i to po to żeby w razie wypadku było wyjście awaryjne......ktoś potwierdzi ?

Komentarz

• ROBAL_26
          RS
          • 2010
          • 2320
          • Octavia I combi (1U5)
          • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

buldoggg, nieprawda , a więc macie koledzybuldoggg,rafalus, problem z zimnymi lutami w zamku drzwi które samoczynnie się otwierają po zamknięciu od środka , gdybyście mieli dostęp do kompa to możecie sprawdzić błędy , wystarczy wymontować zamek rozebrać go tak aby dostać się do płytki i wystarczy poprawić miejsca lutowania wtyczki do płytki zamka , z biegiem czasu luty potrafią pękać , przerabiałem to już w kilku autach grupy VAG , na forum lub google było już jak się dobrać do zamka i jakie klucze są potrzebne.
          Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• buldoggg
            Rider
            • 2014
            • 347
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

dziwne tylko że wszyscy mają problem tylko z jednymi drzwiami i tymi samymi ...bo czym się różni to czy zamykaj od zewnątrz czy od środka ? ( od zewnątrz czy to z pilota czy kluczyka problem nie występuje)

Komentarz

• pablokinah
              Rider
              • 2010
              • 574

A jak z pilota zamykasz to dioda safe się świeci czy musisz jeszcze raz pilota nacisnąć wtedy świeci i myślę że nie wszyscy te same drzwi tylko tak trafiło u mnie najpierw drzwi kierowcy pierwsze potem prawy tył tam gdzie najczęściej drzwi otwierałem.
              jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• ulysse
                Rider
                • 2010
                • 496

Zróbcie tak : siedząc w samochodzie zamknijcie go pilotem i od wewnątrz próbujcie otworzyć drzwi jeżeli się otworzą to są zimne luty tak jak pisał ROBAL_26,

Komentarz

• buldoggg
                  Rider
                  • 2014
                  • 347
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

jak zamykam z pilota to dioda safe świeci(mruga) i nie muszę ponownie naciskać pilota.......

[ Dodano: Pią 27 Mar, 15 06:31 ]
                  odgrzewam temat,problem jest taki,gdy wcisnę przycisk (blokada okien) to one mimo to dają się opuszczać(tylne) gdzie szukać problemu ?

Komentarz

Pracuję...